Kurser & Oplæg

Kurser & Oplæg

Ved Sandau & Nymand udbyder vi oplæg, kurser og supervision med afsæt i psykologiens og læringens fagområde. Vores fokus er på omsætning af organisatorisk viden gennem kompetenceudvikling i praksis. Det gør vi med afsæt i vores læringstilgang, hvor jeres behov og udviklingsønsker er første skridt mod en bedre praksis og et stærkere fagligt arbejdsmiljø.

Vores oplæg er ofte første skridt for organisationer, der selv ønsker og kan arbejde videre med udvikling af egen praksis. Andre gange er der brug for, at vi designer og udvikler et kursusforløb tilpasset organisationens udviklingsområde. Det gør vi i tæt samarbejde med ledelsen eller en repræsentant gennem de indledende møder, hvor vi får identificeret jeres behov og udviklingsønsker. Når organisationens medarbejdere og ledere skal arbejde videre med deres nye praksis, bringer vi viden, færdigheder og kompetencer i spil gennem supervisionen på individ eller gruppeniveau, så vi derved sikrer, at kompetenceudviklingen også fører til den en ønskede forandring i praksis. Kontakt os for yderligere information.

Favicon - Psykolog Josefine Nymand

Professionel håndtering af psykisk syge

Viden om og forståelse af psykiske lidelser for at kunne håndtere operative situationer med psykisk uligevægtige. Fokus på både forebyggende og akutte strategier.

Psykisk førstehjælp og kollegastøtte

Praktiske værktøjer til at håndtere den akutte krise hos medarbejdere og kollegaer efter en voldsom hændelse.

Psykologisk tryghed

Viden om etablering af en psykologisk tryg kultur: Hvad skal der til og hvad kræver det af organisationen? 

Krisereaktioner

Bliv klædt på til at identificere, forstå og håndtere krisereaktioner hos jeres medarbejdere eller kollegaer.

Defusing

Her får I konkrete redskaber til at kunne håndtere en defusing af kollegaer eller medarbejdere efter arbejdsrelaterede svære situationer.

Forebyggelse af belastningsreaktioner

Viden om belastningsreaktioner og hvordan organisationer kan forebygge disse. 

Krisepsykologisk beredskab

Her får I viden om de vigtigste krisepsykologiske indsatser og en forståelse af hvordan disse kan implementeres i jeres organisation.

Ledelse under kriser

Dette kursus er særligt målrettet ledere, der skal håndtere spidsbelastninger eller varetage kriseledelse. 

Kommunikation og konflikthåndtering

Kursus i kommunikation og konflikthåndtering med fokus på  en positiv arbejdskultur med konkrete værktøjer til feedback og samarbejde. 

Selvmordshåndtering og risikovurdering

På dette kursus får I viden om selvmordsadfærd og hvilke tegn, I skal reagere på. I bliver klædt på til at tale om selvmord og vurdere risikoadfærd.

Samtalen om tab og sorg

Bliv klædt på til den svære samtale om sorg og tab, så sårbarheden kan blive en styrke i jeres organisation.

Vidnepsykologi

Traumeinformeret viden om troværdighed og brugen af vidneudsagn og i afhøringssituationer.

Håndtering af forurettede og vidner

Viden om krisereaktioner og håndtering af disse i retten. Der fokuseres på psykisk førstehjælp, krisestyring samt retsledelse.